torsdag den 25. oktober 2007

Messenger og Google Talk

Så! Nu har vi i arbejdsgruppen bare styr på chat!
Der burde have været skjult kamera på i formiddags, hvor vi færdiggjorde opgaver. På et tidspunkt chattede Jens med sig selv i tre forskellige udgaver (han havde lidt besvær med at finde ud af, hvem af de tre han nu var hvor - og hvorfor), og bagefter chattede vi alle tre på hver sin maskine på samme kontor. Spøjst!
Selvfølgelig kan man bruge chat også seriøst. Jeg er egentlig selv ret ligeglad, om jeg bruger Messenger eller G-Talk, men Messenger har nok den fordel, at der er så mange andre, der bruger den.

fredag den 19. oktober 2007

Messenger

Chattede - for første gang i mit liv!!! - med Marianne på Messenger i går. Her er jeg virkelig nybegynder, men vi fik da prøvet både at blinke til hinanden, indsætte smileys og få en rigtig flot åkandedam med haletudser, der svømmede rundt, som baggrund for vores meddelelser.
Det mest morsomme var nu, at det tog en rum tid for os at finde ud af at logge af - HJÆLP! VI VIL UD. Nå, det lykkedes da for os. Børnene her på biblioteket navigerer selvfølgelig rundt på Messenger, som om det var deres andet hjem. Jeg har langt igen!

Kunne vi så ikke lige så godt have brugt en gammeldags telefon?
Nej, for den maskine jeg sad ved, er langt fra alle vores telefoner, og vi har ikke nogle ledningsfri telefoner her på biblo. Jeg har mange gange prøvet at rende frem og tilbage mellem nærmeste telefon og pc'en. Ikke smart!

onsdag den 17. oktober 2007

Messenger og storkenæb

Er nu godt i gang med at lave opgaven til ting 6: Messenger. Jeg har aldrig selv chattet, så det er meget nyt for mig. Jeg må nok hellere finde nogen at chatte med også for at afprøve mulighederne. Jeg så, at man kan oprette en mappe med billeder, og så bliver det straks mere interessant synes jeg.

Måske kan man gætte af billedet i hovedet på min blog, at jeg godt kan lide storkenæb. På den ene side af vores hus er der forskellige blå (eller måske snarere violette. Rent blå storkenæb er der ikke så mange af) - og på den anden side er der pink og rødlilla. Det startede for efterhånden en del år siden - og også før det blev en trend, bilder jeg mig ind, men det passer nok ikke:-) I hvert fald var det før storkenæbsbogen udkom. Dengang købte jeg hos Helenas stauder. De er nu overtaget af en anden, men er stadig specialister i storkenæb.

De senere år har jeg især købt hos Staudefeen. Begge kan anbefales på det varmeste.

Min nyeste storkenæb hedder Sandrine, og den er bare så flot: Mørk, intens purpur med helt sort øje. Jeg købte den i juli, og den begyndte at blomstre sidst i august. Og det har den for resten gjort lige siden.

fredag den 12. oktober 2007

RSS igen - igen

Så er man altså blevet RSS-ekspert! Jeg føler mig ikke helt som en sådan, men jeg er i hvert fald kommet meget længere, end da jeg startede på det. Hvad ydermere er, jeg kan også se ideen i RSS.
Måske skal man som quinde lige over den hurdle, at en nyhed ikke bare er en nyhed i traditionel forstand. Mon ikke det meget er en mandeting absolut at skulle vide, hvad nyhedsmedierne nu har bragt til torvs... næsten inden det er sket? Herregud, hvis jeg går glip af en eller anden forsidehistorie, så ændrer verden sig jo ikke af den grund.
For mig kan en nyhed lige så godt være, når en af mine favoritsælgere på Etsy sætter et par nye ørenringe til salg. Hvis jeg ikke ved det hurtigt, så kan de jo være solgt til en anden i mellemtiden...

torsdag den 11. oktober 2007

Nobelprisen


For en gangs skyld har jeg læst noget af årets Nobelpristager (i litteratur, forstås). Jeg kan nu ikke huske, hvad det var - det er nok omkring 25 år siden, men jeg kan huske, at jeg godt kunne lide det. Og så er der en enkelt undtagelse. Doris Lessing har nemlig skrevet en af mine yndlingskattebøger. Katte især, hedder den. Den har jeg læst et par gange i løbet af mit katteliv: Fra 1986 og frem.
Den udkom på engelsk i 1967, og da var katte nok i de færreste tilfælde de forkælede familiemedlemmer, de er nu. Jeg er da heller ikke ganske enig i Doris Lessings måde at have kat på, men til gengæld er der nogle vidunderlige beskrivelser af katte. Man mærker, at det er en person, der kan bruge ordene - en forfatter med andre ord. Man mærker også, at det er en god oversættelse. Det er Suzanne Brøgger, der har stået for den.

mandag den 8. oktober 2007

Mere RSS

Jeg har ny tilføjet en hel masse deltagerblogs til mig RSS-feeder og ydermere lavet det sådan, at jeg på min iGoogle kan se, om der er kommet nyt. Måske skulle jeg slette Politikens sportsnyheder, for de overdøver ligesom alt andet.
Min iGoogle er ellers ved at være, som jeg gerne vil have den. Jeg tror, den kan blive virkelig praktisk. Har også ført en masse "arrangementer" ind i kalenderen.

Uge 41 opgaver og tips har drillet lidt. Der skulle sættes en del billeder ind, og det forårsager, at der kommer nogle tomme linjer, som skal slettes. Det ser ud til, at hvis man er uheldig, så kommer man samtidig til at slette noget kode, så billederne ikke er aktive mere. D.v.s. det ser ud, som om de er aktive, men når man klikker på dem, så sker der ikke en dyt. Men man er vel stædig som et æsel, så nu virker det. I den anledning er her et billede af nogle æsler: A pair of donkeys

onsdag den 3. oktober 2007

RSS

Jeg roder rundt i det med RSS. Det er altså ikke så let, synes jeg. Det går meget godt med Google Reader, og jeg har også fået en anden reader, og det går sådan set også meget godt.
Men så ville jeg tilføje nogle feeds på min blog, og det vil altså ikke rigtig lykkes. Jo, jeg har fået en Politiken sport på, men de andre, jeg prøver, nægter... Det er rigtig irriterende!!!