mandag den 21. december 2009

Blindsmagning

Der er altid en masse mennesker, der forsøger at bevise, at pris og kvalitet ikke har noget med hinanden at gøre. Det passer nogle gange, men egentlig foretrækker jeg at afprøve selv. For hvad hjælper det, at 62% af de adspurgte mener, at den billige løgsuppe er den bedste, hvis jeg synes, det er den dyre.

Det er nu ikke løgsuppe, vi har afprøvet. Nej, i anledning af julen er det cognac-bønner - eller måske er brandy-bønner mere korrekt.

Vi havde købt en lille pakke i Kvickly, og i Flensborg købte vi dels en stor æske og dels en lillebitte pakke Asbach Uralt-bønner. Jeg ved ikke, om Kvicklys eller bønnerne i den store æske var billigst, men Asbach-bønnerne var i hvert fald meget dyre i forhold til de andre, så vi ville undersøge, om vi overhovedet kunne smage forskel. Ergo foranstaltede vi en blindsmagning.

Resulatet var helt entydigt: Kvicklys er de dårligste. Både chokolade og brandy er meget sød. Bønnerne i den store æske er absolut ok, rimelig god chokolade og brandy. Men Asbach-bønnerne er langt de bedste, både når det gælder chokolade og indhold. Synes vi altså.

P.S. GLÆDELIGT VINTERSOLHVERV

Ingen kommentarer: