fredag den 5. november 2010

Yndlingssuppen


Vi er vilde med de fyldige supper, der gør det ud for et helt måltid, og favoritten lige nu er en græsk bønnesuppe, fasolada. Vi fik den første gang på en cafe, hvor den stod på kortet som "græsk bønnesuppe". Vi gik straks hjem og fandt ud af, at suppen måtte være en fasolada, og vi fandt også et hav af opskrifter, som vi har eksperimenteret lidt med.

Vores opskrift ser sådan ud:
350 g bønner - vi bruger som regel pinto-bønner eller brune bønner, men egentlig skal det være butterbeans eller hvide bønner
2 tsk salt
1 tsk sorte peberkorn
2 laurbærblade
2 løg, det ene finthakket
1 nellike
4-5 fed hakket hvidløg
1 ds hakkede, flåede tomater
8 stilke bladselleri i skiver
4 store gulerødder i ikke alt for tynde skiver
1 spsk tørret oregano
½ l god grøntsagsbouillon
1-2 spsk frisk mynte, hakket
1 dl frisk dild, snittet
1 spsk olivenolie
salt, peber
brødcroutoner
citron
  • Bønnerne skylles og sættes i blød i rigeligt vand i 8-10 timer.
  • Bønnerne koges i 1 l frisk vand tilsat salt, peberkorn, laurbærblade og det ene løg med nelliken stukket i. Bønnerne koges for svag varme til de er møre, ca. 3 kvarter. Vandet hældes fra.
  • Bladselleri, det andet løg og hvidløg sauteres i olie ved middel varme, til løgene er klare. De må ikke blive brune.
  • Gulerødder, de kogte bønner, flåede tomater, oregano og bouillon tilsættes, suppen bringes i kog.
  • Suppen simrer ved svag varme til grøntsagerne er møre - dog gerne med lidt bid i.
  • Smag til med salt, peber, mynte og dild.
  • Serveres med brødcroutoner og en citronbåd til.
Det er vigtigt at få tilstrækkeligt med mynte i suppen - det er det, der giver den karakter, synes vi. MUMS!

Ingen kommentarer: