onsdag den 21. september 2011

Fuglekigger

Som nævnt er jeg ikke særlig god til at få øje på og kende de forskellige fugle, men somme tider er der nogle, jeg ikke kan undgå at få øje på.

Det gjaldt en lille fugleflok ved Grenen. Vi kiggede på den i lang tid og tog nogle billeder, men vidste ikke, hvad det var for nogle fugle.

Desværre er fuglebøger og andre naturførere ikke standardudstyr i kommunens sommerhuse, men da Annett kom på besøg, havde hun fuglebøger med. Efter granskning af bøgerne, mente vi, at fuglene på Grenen nok var islandske ryler, og det blev senere bekræftet af Annetts mor, der er fugleekspert.
Det nederste billede af de islandske ryler er Dorthes.

En smuk skumringsaften var vi på fugletur til Jerup Strand, hvor der skulle være masser af fugle, havde vi læst. Det var rigtig nok. Ud over diverse uidentificerede rovfugle og måger så vi i hvert fald masser af præstekraver (de er lette at kende) og vist nok almindelige ryler (billederne). Og flere andre, som vi ikke ved. hvad var.

Vi havde vores kikkerter med og følte os meget amatørornitilogagtige. Hvis man er bare lidt fugleinteresseret, kan vi absolut anbefale Jerup Strand.

Ingen kommentarer: