søndag den 15. juli 2012

Ven med vejrguderne

Man kan måske med nogen ret sige, at det er en temmelig våd sommer. Det er ikke nødvendigt at vande ret meget i haven :-) Ikke desto mindre har vi været utrolig heldige på vores sommerudflugter, og det var vi også i fredags, hvor vi sammen med Yrsa var på heldagstur til København.

Vi havde lagt et lille program med de forskellige ting, vi gerne ville. Selvfølgelig nåede vi langt fra det hele, og vi improviserede også undervejs.

Om formiddagen, hvor der var annonceret et par mm regn - som vist nok ikke faldt - gik vi på Glyptoteket. Vi (gen)så de franske mesterværker, bl.a. den fine hvide kat, der tilskrives Théodore Géricault.




Vi ledte også efter kattemumierne, men enten ledte vi ikke tilstrækkeligt, eller også er de ikke udstillet p.t. Eller også husker vi forkert, så der faktisk kun er en kattemumiesarkofag, men den er også værd at kigge på. 



I hvert fald fandt vi ikke nogen kattemumier. 


Til gengæld hilste vi på den glade løve.


Da vi var færdige på Glyptoteket skinnede solen fra en skyfri himmel. 


Vi snuppede frokost på Wagamama (mums! anbefales! - desværre var der ikke plads til dessert) og tog så til Jægersborggade, som skulle være noget af det mere trendy lige nu. Det er ganske rigtigt et rart sted med en afslappet atmosfære, i slægt med Prenzlauer Berg (Berlin) og Sternschanze (Hamborg). Der var musik i begge ender af gaden i anledning af jazzfestivalen - det var der nu i øvrigt flere steder i byen.



Vi var inde i adskillige butikker og fik også lidt med hjem. Bl.a. chokolade fra ro. Jeg har kun nået at spise et enkelt stykke endnu, men det var afgjort lovende. Der var også noget, jeg fortrød, at jeg ikke købte, så der er basis for endnu et besøg. Ærgerligt nok var der stadig ikke plads til kaffe (og kage).
 


København har altid været en cykelby, men kommer der alligevel ikke flere og flere cykler? Vi gik dog til fods tilbage til den indre by.

Ikke mindst takket være vejrgudernes velvillighed var det skønt at gå rundt i byen. Hvis det havde været en af de våde dage, måtte vi have lagt et helt andet program.

Som sædvanligt på vores udflugter nåede vi slet ikke at drikke kaffe, så i Torvehallerne købte vi italienske mandelkager til Yrsa og mig til hjemturen, og så måtte vi nøjes med DSBs kaffe til, men den kan nu også sagtens drikkes.



Tak for den blå himmel, vejrguder!

Ingen kommentarer: